Til innholdet

4736 visninger

RingsakerOperaenBarberen i Sevilla
Komponist: Gioacchino Antonio Rossini
Libretto: Cesare Sterbini

Grev Almaviva er forelsket i Rosina, som holdes innelåst av sin verge, doktor Bartolo. Han vil selv gifte seg med henne og forsøker å forhindre at yngre beilere kommer og snapper henne. Greven kommer til Bartolos hus forkledd som studenten Lindoro, for å erklære sin kjærlighet til Rosina. Byens barber og altmuligmann, Figaro, entrer scenen. Han og greven kjenner hverandre, og Figaro tilbyr seg å hjelpe greven i hans forsett om å oppnå Rosinas gunst og bli gift med henne. Greven lykkes med å få kontakt med Rosina, som straks blir forelsket i ham. Men Bartolo gjør sitt for å legge hindringer i veien for henne. For å skaffe seg adgang til Bartolos hus råder Figaro greven til å forkle seg som beruset soldat, senere som vikar for musikklæreren til Rosina, Don Basilio, som han påstår er syk. Don Basilio dukker imidlertid opp, men bestikkes av greven til å forsvinne igjen. Diverse tumulter oppstår. Det blåser opp en storm, Figaro tvangsbarberer Bartolo for å distrahere ham og få tak i nøklene til Rosinas værelse. De forsøker å rømme med henne, men stigen de hadde satt opp mot balkongen er fjernet. Bartolo overrasker nå det elskende paret og løper ut for å hente politiet. Figaro redder situasjonen ved å få tak i en notar til å skrive ekteskapskontrakt mellom Rosina og greven, og greven bestikker Basilio til å skrive under. Når Bartolo kommer tilbake, må han innse at spillet er tapt. Det hele ender med at alle hyller de unge nygifte.

For mer informasjon og billetter se her

RingsakerOperaen ble etablert i 1979 i Brumunddal. Fram til 1998 var den organisert som en forening. I 1997 kom den inn på statsbudsjettet, og organisasjonen ble omgjort til en stiftelse. Stifterne av RingsakerOperaen er: Ringsaker Operakor, RingsakerOperaen Produksjon, RingsakerOperaens Venner og Hedemarken Symfoniorkester.

RingsakerOperaen skal produsere og formidle opera og annet musikkteater basert på samarbeid mellom frivillige og profesjonelle. Vårt hovedmål er å være den sentrale aktøren innen musikkteater i innlandet. En produksjon engasjerer mange frivillige innenfor stiftelsens foreninger, deres arbeid tilsvarer ca 10 årsverk. Administrasjonen har to ansatte.

I november hvert år setter vi opp en fullscenisk opera i Teatersalen i Brumunddal. Resten av året har vi konserter og andre arrangementer hovedsakelig i Mjøsregionen, men hele Innlandet ansees som vår hjemmebane. Vi samarbeider gjerne med andre aktører i regionen eller i Opera Norge-nettverket. RingsakerOperaskole har hvert år egen oppsetning eller konsert og deltar på hovedforestillingen ved behov.