Til innholdet

1101 visninger

Warner MusicFiolinvirtuos Vilde Frang med nytt album

Den norske fiolinisten Vilde Frang har imponert en hel verden med sitt eminente spill. Fredag 17. november slipper det unge talentet albumet Homage.

I tillegg til å være en fengslende samling av musikkstykker for fiolin og piano, er Homage en hyllest til Vilde Frangs forgjengere, fiolinistene fra ”The Golden Age of the Violin” – Fritz Kreisler, Leopold Auer og Joseph Szigeti. Albumet er akkompagnert av pianist José Gallardo.

Recitalen inkluderer sanger komponert for både fiolin og piano – orkester eller vokal, og beviser nok en gang, som skrevet av BBC Music Magazine, at, ”Frang har en unik evne til å puste liv i hver eneste note med å variere dynamikk, artikulering, tone eller frasering”.

Vilde Frang, født i 1986 gjorde sin orkesterdebut med Mariss Jansons og Oslo Filharmoniske orkester i en alder av tolv år. Siden den gang har hun etablert seg som en av de ledende fiolinvirtuoser av sin generasjon med sitt følsomme spill. Som nordmann klassisk trent i Tyskland, med oppvekst ulik fra Heifetz, Auer og Szigetis øst-europeiske tradisjoner, gir Vilde Frang på sin egen måte et distinktivt og fortryllende uttrykk med instrumentet sitt. –”Frang har en vinnende vei med rubatoen som får melodiene til å smile gjennom hennes virtuøse passasjearbeid”, skrev den anerkjente publikasjonen Gramophone om hennes opptreden av Britten/Korngold Violin Concertos.

Homage slippes fredag 17. november og vil være tilgjengelig digitalt og på CD.

LINK: https://VildeFrang.lnk.to/Homage


Warner Music Norway har laget en Spotify spilleliste med noen av de fineste stykkene og flotteste artistene med tilhørighet til Norden. Her finner du musikk fra klassiske artister og kompositører som Edvard Grieg,
Leif Ove Andsnes,Vilde Frang,Jens Sibelius,Paavo Järvi,Carl Nielsen,Solveig Kringlebotten,Truls Mørch,Arvo Pärt og mange mange flere.

Len deg tilbake og nyt !


SILENCE – FILMMUSIKK

Silence er et historisk drama som finner sted i 2016, filmen er laget av Martin Scorsese og skrevet av Jay Cocks og er basert på en novelle av den japanske forfatter Shüsaku Endö. Filmen er sin helhet innspillt på Taiwan med skuespillere som Andrew Garfield,Adam Driver,Liam Neeson,Tadanobu Asano og Ciaran Hinds.
Musikken er laget av ekteparet Kim Allen Kluge og Kathryn Kluge , de har produsert et spennende musikalsk lydbilde med vakre ambiente låter som mikser fuglesang med andre spenennde lyder som igjen skaper en fenomenal opplevelse både hjemme i stuen og på kino. Filmen får premiere i Norge senere i 2017.

Fåes på alle digitale plattformer og på CD.