Til innholdet

2966 visninger

Warner MusicDen tyske eksperimentelle pianisten Martin Kohlstedt forsøker på sitt nye album å skape noe intimt og personlig: en musikalsk samtale forbi det sofistikerte eller det kunstige. Det er en crossover mellom klassisk, elektronika og jazz med nordiske referanser med et uttrykk som kan beskrives som impulsivt, organisk og sårbart.

Talentet fra skogene i Thüringen tar publikum med på en luftig reise i modale harmonier, vakre stemninger og dyptgående lydbilder – ikke uten underliggende en dirrende dramatikk og nerve. Det er derfor gode grunner til at 30-åringen blir sammenlignet med storheter som Ryuichi Sakamoto og Ludovico Einaudi.

Etter en rekke utsolgte konserter rundt i Europa – fra London i vest til Moskva og Istanbul i høst, der et ungt og entusiastisk publikum har pakket seg sammen foran scenen på jakt etter semi-mystiske åpenbaringer i møte med Kohlsteds nyklassiske komposisjoner og intense improvisasjoner – den unge pianisten og komponisten hadde konserter Norge både på Victoria i Oslo 11. april og Vossajazz 13. april.

Nylig signert til Warner ga han ut singelen «NIODOM (feat. GewandhausChor) i fjor og «KSYCHA (feat. GewandhausChor)» tidligere i år.