Til innholdet

2136 visninger

Warner MusicTHARAUD – CLAIR DE LUNE

Dette er den hippeste og mest ungdomlige utgivelsen av Debussy’s musikk så langt. Denne vakre videoen med danser og koreograf Yoann Bourgeois som er en av Frankrike’s beste dansere samt kombinasjonen av
Alexandre Tharaud’s inspirerende musikk bør ta stykket ‘Clair De Lune’ til et nytt og større publikum. Ute på alle digitale plattformer fra 23. mars.


Fiolinvirtuos Vilde Frang nominert til Spellemann

Den norske fiolinisten Vilde Frang har imponert en hel verden med sitt eminente spill , og nå er hennes siste album ‘Homage’ nominert til Spellemannprisen i KLASSISK !
I tillegg til å være en fengslende samling av musikkstykker for fiolin og piano, er Homage en hyllest til Vilde Frangs forgjengere, fiolinistene fra ”The Golden Age of the Violin” – Fritz Kreisler, Leopold Auer og Joseph Szigeti. Albumet er akkompagnert av pianist José Gallardo.
Recitalen inkluderer sanger komponert for både fiolin og piano – orkester eller vokal, og beviser nok en gang, som skrevet av BBC Music Magazine, at, ”Frang har en unik evne til å puste liv i hver eneste note med å variere dynamikk, artikulering, tone eller frasering”.
Vilde Frang, født i 1986 gjorde sin orkesterdebut med Mariss Jansons og Oslo Filharmoniske orkester i en alder av tolv år. Siden den gang har hun etablert seg som en av de ledende fiolinvirtuoser av sin generasjon med sitt følsomme spill. Som nordmann klassisk trent i Tyskland, med oppvekst ulik fra Heifetz, Auer og Szigetis øst-europeiske tradisjoner, gir Vilde Frang på sin egen måte et distinktivt og fortryllende uttrykk med instrumentet sitt. –”Frang har en vinnende vei med rubatoen som får melodiene til å smile gjennom hennes virtuøse passasjearbeid”, skrev den anerkjente publikasjonen Gramophone om hennes opptreden av Britten/Korngold Violin Concertos.
Spellemann sendes direkte på NRK 1 Søndag 25. FEBRUAR !

Spilleliste:


RIOPY er en komponist-pianist som er basert i London. Han er født og oppvokst på den franske landsbygda og begynte å lære seg selv å spille piano i ung alder da han oppdaget et piano som ingen brukte. Uten
adgang til trykte noter begynte han å komponere musikk i hodet. RIOPY’s internasjonale karriere startet da han som 21 åring flyttet til London.
Fra å spille i private klubber i Paris og London har RIOPY tatt spranget til å spille på Royal Opera House and Steinway Hall. RIOPY’s unike rytme drevne spillestil har bl.a. skaffet han tittelen Young Steinway
Artist og en avtale med CAA (Creative Arts Agency) i Los Angeles. RIOPY signerte kontrakt med Warner Classics i 2017.
Hør hans nydelige album RIOPY som er ute både fysisk og digitalt nå !

Spilleliste:


Warner Music Norway har laget en Spotify spilleliste med noen av de fineste stykkene og flotteste artistene med tilhørighet til Norden. Her finner du musikk fra klassiske artister og kompositører som Edvard Grieg,
Leif Ove Andsnes,Vilde Frang,Jens Sibelius,Paavo Järvi,Carl Nielsen,Solveig Kringlebotten,Truls Mørch,Arvo Pärt og mange mange flere.

Len deg tilbake og nyt !