Til innholdet

PAULINE HALL-KONKURRANSEN 2021

Publisert: 13.03.2020Midt i all tristesse i musikklivet kommer Bergen Filharmoniske Orkester og Griegakademiet i samarbeid med Edition Wilhelm Hansen med en gladmelding til unge kvinnelige komponister. Sammen inviterer de kvinnelige komponister i etableringsfasen til å delta i Pauline Hall-konkurransen med et orkesterverk på opptil ti minutter, med en orkesterbesetning på 3333 4331 timp + 4perc, hp pno/cel, str (kodet informasjon for innvidde!).

Vinnerverket vil bli fremført av Bergen-Filharmonien og Edward Gardner 11. februar 2021, og alle påmeldte verk vil bli vurdert som åpningsverk til samme konsert. Vinneren får en pris på NOK 200.000 og en forlagsavtale på verket med Edition Wilhelm Hansen.
Tre finalister vil bli invitert til en workshop med Gardner og orkesteret i oktober, der også juryen vil være til stede.

Juryen består av Dániel Péter Biró, professor i komposisjon ved Griegakademiet (juryformann), komponistene Victoria Borisova-Ollas og Juliana Hodkinson, Trine Boje Mortenson (Wilhelm Hansen) og fra Bergen Filharmoniske Orkester stiller Edward Gardner og programsjef Oddmund Økland.

Påmeldingsfrist er 15. juni 2020
Verk og evt. spørsmål sendes til juryens formann: dpbir@uib.no

For flere detaljer, se her.

Opphavet til konkurransens navn er den norske komponisten Pauline Hall, en modig kvinne som sto på samtidsmusikkens barrikader både som tonekunstner, grunnlegger av foreningen Ny Musikk og drivende kraft i Norsk Komponistforening. Hun var også en uredd og dyktig musikkritiker.

Bilde: Pauline Hall på eldre dager.