Til innholdet

PEKKA KUUSISTO NY LEDER FOR DET NORSKE KAMMERORKESTER

Publisert: 04.03.2020Den finske fiolinisten Pekka Kuusisto er engasjert som ny kunstnerisk leder for Det Norske Kammerorkester fra sesongen 2021/22, når orkesterets grunnlegger Terje Tønnesen takker for seg.

– Nå tar vi skrittet videre ut i verden og mener å ha funnet den perfekte etterfølger. Kuusisto bygger sitt kunstneriske univers på mange av de samme grunnverdier som de vi har gjort til orkesterets varemerke med Terje. Dristighet, lekenhet, men også et nitid detaljarbeid med musikkens innerste vesen – en vilje til å nå helt frem i denne – og samtidig til salens bakerste rad, sier orkesterets direktør Per Erik Kise Larsen.

Første anledning til å stifte bekjentskap med ham får publikum i neste uke, når han kommer til Oslo for å lede konserter i Universitetets Aula og Sentralen. Tirsdag 10. mars starter Kammerorkesteret sin Beethoven-feiring med jubilantens symfoni nr. 7. Kuusisto er kveldens leder, men er også solist i Europa-premieren på Nico Muhlys Shrink, en ny fiolinkonsert skrevet for ham. Kvelden byr også på musikalske overraskelser fra scenen, der Kuusisto lager sin egen vri på noen av de kjente klassikerne fra Kammerorkesterets kjernerepertoar. Dagen etter møtes to av dagens banebrytende musikere på Sentralen når Kuusisto deler scenen med Nico Muhly bak klaveret. De byr på et spennende program i forskjellige konstellasjoner, både med hverandre og med musikere fra Det Norske Kammerorkester.

For mer informasjon om begge konserter, se her.

Bilde: Pekka Kuusisto. Foto: Felix Broede