Til innholdet

POINT – GÖTEBORGS NYE FESTIVAL

Publisert: 09.04.2019I slutten av mai åpner Göteborg dørene for en flunkende ny festival med internasjonale kunstnere, spennende programmer og mange overraskelser. POINT – fire festivaldager, fire verdenspremierer, tre orkestre, to klubbkvelder, en filmvisning og rundt ti konserter – arrangeres 23.-26. mai. Festivaldirektør og kunstnerisk leder for Göteborg Symfoniker, Sten Cranner, er den stolte nordmannen som lanserer prosjektet.

– Vi vil samle utvalgte meningsfulle prosjekter og skape nye, alt med et underliggende tema: livets skjebner, viktige menneskelige historier, stemmer som bør bli hørt. Jeg tror at vi har klart å skape et program som på en eller annen måte vil endre livet til våre festivalbesøkende.

Musikk, billedkunst, dans og performance går sammen i POINT festival, og skal fylle hver krik og krok i Göteborg Konserthus. Huset er velkjent både for design og akustikk, og gjennom stemningsfull lyssetning og scenografi som innramning rundt de mangfoldige arrangementene, kommer det til å gjennomgå en fysisk transformasjon i løpet av festivalen.

– Musikk er kjernen i festivalen, og vi kan presentere en rekke fremragende kunstnere, sier Sten Cranner og nevner spesielt at Patricia Kopatchinskaja er festivalkunstner. Hun spiller Bartóks posthume fiolinkonsert med Göteborg Symfoniker under Santtu-Matias Rouvali ledelse og er forteller i Schönbergs grensesprengende Pierrot Lunaire. Det Norske Kammerorkester gir tre konserter, en av dem er Helvetes porter (etter Rodins berømte skulptur) med krig som tema og med musikk av Crumb, Beethoven, Messiaen, Sjostakovitsj og Cage. Det tyske ensemblet Recherche uroppfører Karin Rehnqvists Blodhov med folkesanger og fiolinist Lena Willermark. Den kanadiske multimedia-konserten Life Reflected, som gjengir historiene til fire helt forskjellige mennesker, er ufattelig bevegende. Med et nytt verk av Anna Thorvaldsdóttir, der Islands Dansekompani medvirker, og med DJ og produsent Gabriel Prokofjevs klubbkvelder, får POINT virkelig understreket hva den handler om, sier Cranner – og legger til at det også blir panelsamtaler med komponister, Kreutzersonaten (Beethoven/Tolstoj) lest av Krister Henriksson, Bach vegg til vegg, og mye annet.

Alle detaljer her.

Bilde: POINT festival skal fylle hver krik og krok i Göteborg Konserthus. Foto: Göteborgs Symfoniker