Til innholdet

RAGNHILD HEMSING PÅ BERLIN CLASSICS

Publisert: 21.04.2020Fiolinisten og hardingfelespilleren Ragnhild Hemsing har tegnet en flerårig kontrakt med det tyske plateselskapet Berlin Classics.

– Jeg er veldig glad for og spent på dette nye samarbeidet, sier Hemsing. – Det er en ære å få være en del av Berlin Classics-familien, og jeg gleder meg stort til å ta fatt på våre kommende prosjekter.

Plateselskapet legger vekt på Ragnhild Hemsings særpreg blant unge norske solister. Hennes musikalske tospråklighet, som innebærer klassisk skolering på høyt nivå og dype røtter i folkemusikktradisjonen, gjør at hun er en av de første musikerne som lykkes i å smelte sammen typiske trekk ved norsk folkemusikk og klassisk musikk på en ungdommelig, frisk og fullt ut moderne måte.

– Jeg er veldig glad for å ønske en så fremragende og allsidig kunstner som Ragnhild Hemsing velkommen til vår artistliste, sier Marcus Heinicke, direktør for Berlin Classics.

Innspillingen av debutalbumet hennes med Berlin Classics finner sted i slutten av juni 2020 som en samproduksjon med WDR (West-Deutsche Rundfunk). Sammen med pianisten Mario Häring og cellisten Benedict Klöckner vil hun spille inn et konsertrepertoar som gir innblikk i hennes norske røtter.

Bilde: Ragnhild Hemsing. Foto: Berlin Classics