Til innholdet

REKORDAVTALE MELLOM OBOS OG DEN NORSKE OPERA & BALLETT

Publisert: 19.08.2019Norges største boligbygger og landets største scenekunstinstitusjon har hatt et samarbeid i snart 20 år. Avtalen er nå reforhandlet, og OBOS går inn i det videre samarbeidet med et rekordhøyt beløp. Avtalen for perioden 2020 til 2022 har en ramme på 18 millioner kroner, samt betydelige aktiveringsmidler. Dette betyr at satsingen totalt vil beløpe seg til rundt 30 millioner kroner over tre år. Formodentlig den største sponsoravtalen inngått innen scenekunstfeltet i Norge.

OBOS sikrer seg med dette blant annet videre tilgang til å avvikle flere store arrangementer på Operaen – som OBOS på Operataket og OBOS billettfond. I tillegg vil de over 450.000 medlemmene i OBOS få eksklusive medlemsrabatter til alle forestillinger.

– OBOS har gjennom mange år hatt stort engasjement for norsk kulturliv, og vi er svært glade for at vi nå fornyer og løfter samarbeidet til nye høyder. For Den Norske Opera & Ballett er det avgjørende å ha langsiktige samarbeidspartnere med gjennomføringskraft til å utfordre og løfte oss ut mot stadig nye publikumsgrupper, sier Geir Bergkastet, administrerende direktør ved Den Norske Opera & Ballett.
– Et godt sted å bo handler om mer enn fire vegger, tak og gulv. OBOS skal også bidra til livet mellom husene. I samarbeidet med Den Norske Opera & Ballett har vi utarbeidet prosjekter som omfavner alle aldre. Vi fyller salen med skolebarn som får oppleve Nøtteknekkeren, vi fyller taket med mennesker i alle aldre som får oppleve god musikk gjennom OBOS på Operataket, og hver eneste dag kan du som medlem oppleve god kultur til en litt rimeligere penge. Vi er overbevist om at vi motiverer nye publikummere til å prøve ut opera og ballett gjennom avtalen. Kultur er viktig for oss som nasjon. Vi ser frem mot tre nye år med mye magi og gode opplevelser, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Bilde: Geir Bergkastet og Daniel Kjørberg Siraj. Foto: Erik Berg