Til innholdet

ENSEMBLE NEON

Publisert: 26.04.2017Tjøgersen Travelling Light 2 Smørdal My Favourite Things 2 Ambarchi & Rushford Monocots Lucier Two Circles Skar Kunsten å Tvile 2
Ensemble neoN
Lawo Classics LWC1097 (53 minutter)

Hakk i hæl på den fascinerende platen med Aksiom Ensemble i mars, kommer debutalbumet – selv om de har spilt på plate før – til Ensemble neoN. Tre av verkene er av gruppens medlemmer; av klarinettisten Kristine Tjøgersen (som også spiller i avantgardgruppen asamisimasa) og grunnleggerne Jan Martin Smørdal og Julian Skar.

I motsetning til Aksioms plate, er det meste av denne musikken ikke tilstrekkelig distinkt, hverken stilistisk eller stemningsmessig, noe som også gjelder de amerikanske verkene. Uten vedvarende konsentrasjon, synes de fem verkene å ha en tendens til sammensmeltning, et element i musikken som også bemerkes av skribenten i CD-heftet. Tempoet er generelt langsomt, på en ganske drømmeaktig, lett atonal måte som virker hypnotiserende. Til tross for fremragende og hengiven fremførelse, er det helhetlige inntrykket noe utilfredsstillende.


GUY RICKARDS (Oversatt fra engelsk av Hilde Holbæk-Hanssen)