Til innholdet

Jens Harald Bratlie – David Bratlie

Publisert: 17.03.2017‘Vers la Lumière’ Bibalo Piano Sonata No 2 “La notte” Liszt Vallee d’Obermann Messiaen Vingt Regards: I, X  Bratlie Vers la Lumière
Jens Harald Bratlie (piano)
Lindberg Lyd 2L132 (56 minutter; SACD og Blu-ray)

Jens Harald Bratlie trenger ingen introduksjon som pianist, men kanskje vet ikke alle at han er far til den elektroakustiske komponisten David Bratlie. Dette er et familieprosjekt der sistnevntes elektroniske suite omslutter fire akustiske svært ulike stykker, spilt med imponerende virtuositet av senior. Det er et vel gjennomtenkt program: Bibalos Sonate nr. 2 (1975), en herlig ustadig og foruroligende skildring av natten, Liszts studie  av lys og skygge fra 1835 (revidert frem til 1854 med resten av Premiere Année: Suisse), og gleden og stillheten i Messiaens Regards nr. 1 og 10 (1944).

For meg blir sammenføyningen av sporene irriterende. Begynnelsen og slutten på hvert pianostykke bindes sammen av David Bratlies elektronikk; ønsker man å høre bare Bibalos sonate, eller Liszt- eller Messiaen-verkene, kan man ikke det. Det er like forstyrrende som at noen hoster høyt i finaleakkordene på en konsert og bryter fortryllelsen. Synd.


GUY RICKARDS (oversatt av Hilde Holbæk-Hanssen)