Til innholdet

LJOS

Publisert: 25.02.2019Det kimer nå til julefest. Jeg er så glad hver julekveld. Et lidet barn så lystelig. Deilig er den himmel blå. Ei rose er utsprungen. Et barn er født i Bethlehem. Folkefrelsar til oss kom. Haugebonden. Nu er det gamle år forsvunnet. Den fagraste rosa. Mitt hjerte alltid vanker. Julesang. Kling no, klokka.
Fauna Vokalkvintett
Lindberg Lyd 2L-151-SABD (61 minutter; SACD og Blu-ray)

Det er lenge siden jul, men skal den feires skikkelig – slik moralen er i Dickens A Christmas Carol – bør høytidens ånd ikke begrenses til de korte tolv dagene, eller til ukene som leder frem til den. Vinteren i Norden varer godt forbi vårjevndøgn, så temaet i Ljos, som man savner i denne tiden, er like relevant i januar, februar og mars som i desember.

Fauna Vokalkvintett er et vakkert balansert ensemble, som virkelig lager nydelige og nyanserte fremførelser av disse salmene og sangene. Noen gamle. Noen nye. Alle norske. For en fremmed, fra et noe varmere, mer sørvestlig klima, klinger disse melodiene på grensen til noe kjent, og er virksomme når som helst på året.

Fauna Vokalkvintett består av Christina Thingvold, Silje Worquenesh Østby Kleiven, Gudrun Emilie Goffeng, Camilla Maria Bjørk Andreassen og Beate Børli Løkken. De har fått en fantastisk innspilling av Morten Lindberg og Beatrice Johannessen.


GUY RICKARDS
Oversatt fra engelsk av Hilde Holbæk-Hanssen