Til innholdet

STORIES

Publisert: 13.05.2017Hoff Värmlandsvisan. The Elder. Playground. Absence. Figment I-III. Good Things. Within. Stranger. Blossom. Journey Home. Reminiscence Wilson, arr. Hoff. God Only Knows Winkler, arr. Hoff. Answer Me.
Jan Gunnar Hoff (piano)
Lindberg Lyd 2L131 (48 minutter; SACD og Blu-ray)

Jan Gunnar Hoffs bakgrunn er hovedsaklig innen jazz, der han har en fremgangsrik karriere som soloartist og bandleder. Ikke desto mindre, på samme måte som Janson, liker han fra tid til annen å ha et bein i det klassiske- eller crossover-miljøet, slik han gjør på en ny plate med Marianne Beate Kielland (ikke mottatt for omtale ennå) og denne siste fra Lindberg Lyd.

Det klassiske elementet er kanskje sterkest i hans forfriskende samling med tre Figments­ – her spilt separat og i et helt annet tonespråk – eller Within, som minner om en etyde i retning light jazz. Men for det meste holder stykkene seg i en behagelig verden med velklingende, jazzbasert improvisasjon, der tangentbehandlingen er like velpleid som Hoffs spill. Virkningen kan ofte bli en smule tørr. Morten Lindbergs and Beatrice Johannessens lyd er rik og, vel, ideell. Jeg skulle bare ønske det hadde vært litt mer av klangene til Figments på platen.


GUY RICKARDS (Oversatt fra engelsk av Hilde Holbæk-Hanssen)