Til innholdet

ROSENKAVALEREN PÅ NASJONALOPERAEN

Publisert: 13.03.2019Det er duket for Richards Strauss’ udødelige Rosenkavaleren i Bjørvika til helgen.

– Ingen kunne skrive for sopran-stemmen som Richard Strauss, sier operasjef Annilese Miskimmon. – I den siste aktens klimaks bringer han tre av dem sammen i en av de mest utsøkte trioene i operahistorien. Vi er stolte av å presentere den med et drømmelag av norske sangere.

Drømme-trioen består av tre av våre mest aktive internasjonale sangere for tiden: Marita Sølberg som Marsjalinnen, Mari Eriksmoen som Sophie og Adrian Angelico som selve rosenkavaleren Octavian.

Med Rosenkavaleren (1911) gikk Strauss tilbake til en mer klassisk stil, etter å ha skrevet Elektra som ble oppfattet som ganske modernistisk. Rosenkavalerens rollegalleri minner om de i Mozart og Rossinis operaverden og ble den største tyske operasuksessen i forrige århundre.

Historien som fortelles er derimot ikke helt «klassisk»: Den middelaldrende Feltmarsjalinnen har en ung elsker, Octavian. Baron von Ochs spør henne om hun kjenner en adelsmann som kan overbringe en sølvrose til hans utkårede, Sophie, og på den måten innlede hans frieri. Fyrstinnen foreslår Octavian. Det fører til av han og Sophie forelsker seg, og Marsjalinnen innser at hun må gi slipp – på elskeren, drømmen og den deilige ungdommeligheten.

Foruten de tre nevnte hovedrollene medvirker et gledelig stort norsk sangerteam, i tillegg til Henry Waddington i rollen som Baron Ochs og Fredrik Zetterström som Faninal. Oppsetningen er en leieproduksjon fra Scottish Opera. Regissør er Sir David McVicar og musikalsk leder er 32 år gamle Joana Mallwitz.

Forestillingen får fra 16. mars til 13. april. For mer informasjon, se her.

Foto: Fra venstre Marita Sølberg, Adrian Angelico og Mari Eriksmoen. Foto: Erik Berg / Den Norske Opera & Ballett.