Til innholdet

RYOMA TAKAGI FRA JAPAN VANT GRIEGKONKURRANSEN

Publisert: 09.09.201825 år gamle Ryoma Takagi gikk søndag kveld av med seieren i Edvard Grieg Internasjonale Pianokonkurranse 2018 med sin tolkning av Sergej Rakhmaninovs Klaverkonsert nr. 1 i c-moll, sammen med Bergen Filharmoniske Orkester og dirigent Edward Gardner.

1. pris er på 30.000 euro og inkluderer konsertengasjementer i Norge og andre land. I Norge vil Takagi bli invitert til å spille i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand, samt Lofoten Piano Festival. Han vil også komme tilbake til Bergen i løpet av neste sommer for å gi en serie konserter som «Ukens pianist» på Edvard Grieg Museum Troldhaugen. Takagi vant også publikumsprisen.

2. pris på 20.000 euro gikk til tsjekkiske Matyáš Novák (20), og 3. pris på 10.000 euro til Aleksej Trusjetsjin (28) fra Russland. Trusjetsjin vant også orkesterets pris. I 2. runde av konkurransen vant Lars Fredrik Nystad prisen for beste fremførelse av et komplett opus for piano solo av Edvard Grieg, med sin tolkning av Ballade i g-moll.

Bilde: Ryoma Takagi under finalen. Foto: Dag Fosse / KODE