Til innholdet

SESONGÅPNING FOR ENSEMBLE ALLEGRIA

Publisert: 11.09.2019Ensemble Allegria åpner 19. september sin tredje sesong av konsertserien i Gyldendalhuset i Oslo. I år har orkesteret med seg flere internasjonalt kjente gjestesolister på programmet, og i den første konserten presenteres cellisten Johannes Rostamo og akkordeonisten Andreas Borregaard i Sofia Gubaidulinas Sieben Worte, for cello, akkordeon og strykeorkester. Verket baserer seg på Jesu syv siste ord på korset, men uttrykt uten ord. Isteden er det soloinstrumentene cello og akkordeon som formidler dem gjennom nye kunstneriske uttrykk. Konserten avsluttes med et av kammerorkesterets kjerneverk, Antonin Dvořáks strykeserenade i E-dur.

Den svenske cellisten Johannes Rostamo er solocellist i Kungliga Filharmonikerna og har en internasjonal karriere som kammermusiker, solist, lærer og som gjestende solocellist i orkestre som Concertgebouw Amsterdam, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks i München, Mahler Chamber Orchestra, Australian Chamber Orchestra og Les Siècles i Paris.

Danske Andreas Borregaard regnes som en av verdens mest spennende akkordeonister. Han gjorde sin internasjonale solodebut i 2007 med BBC National Orchestra of Wales og samarbeider i dag med komponister over hele Europa. Hans karriere utspiller seg i Australia, Sør-Amerika, USA og store deler av Europa. Han underviser på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og ved Norges musikkhøgskole.

Konserten spilles også i Sandefjord Kirke i samarbeid med MiSK 20. september.

Konsertserien NÅs høstkonserter finner du her: 1) Gubaidulina og Dvorak   og 2) Bach, Smørdal og Janacek

Våkonsertene finner du etter hvert her.

Toppfoto: Andreas Borregaard