Til innholdet

SIBELIUSPRISEN TIL JORMA PANULA

Publisert: 18.09.2017Sibeliusselskapet i Norge tildeler den finske dirigenten, komponisten og pedagogen Jorma Panula årets Sibeliuspris under Oslo-filharmoniens konsert torsdag 21. september. Selskapet skriver:

«Panula har som dirigent, og ikke minst pedagog, betydd svært mye for mange av verdens fremste dirigenter. Finske dirigenter fyller i dag sentrale sjefsposisjoner i noen av verdens ledende orkestre. Panula var i en årrekke professor ved Sibeliusakademiet, og av hans finske studenter kan nevnes internasjonale toppdirigenter som Esa-Pekka Salonen, Jukka-Pekka Saraste, Ari Rasilainen og Susanna Mälkki. Av norske dirigenter som har studert med Jorma Panula kan nevnes Eivind Aadland, Eivind Gullberg Jensen, Ole Kristian Ruud, Rolf Gupta og Bjarte Engeset. I tillegg har en rekke norske dirigenter fulgt Panulas utallige mesterklasser gjennom årene.

Jorma Panulas pedagogiske virke har gitt et løft for mange av Norges fremste dirigenter, og i kraft av dette arbeidet, knyttet og styrket båndene mellom norsk og finsk musikkliv. Panulas påvirkning og betydning for utviklingen av et nordisk musikkliv kan ikke undervurderes, og det er med stor glede Sibeliusselskapet i Norge, i det finske jubileumsåret, feirer og løfter frem en av Finlands viktigste musikalske stemmer i nyere tid.»