Til innholdet

SKIKKELIG BAROKT I BJØRVIKA

Publisert: 19.03.2019Bjarte Eike og Barokksolistene er sentrale når Den Norske Opera & Ballett nå satser på egen Barokkfest i Operaen. Ensemblet er orkester på operaens oppsetning av Henry Purcells Dido and Aeneas, der både operaens sangere og Nasjonalballetten Ung medvirker. Det er de også når festen avsluttes med programmet Barokk bevegelse med Nasjonalballetten. I begge tilfeller befinner orkesteret seg på scenen, henholdsvis Scene 2 og Hovedscenen, og inngår som en viktig del av handlingen. Mellom disse forestillingene stiller Barokksolistene med sin egen The Alehouse Sessions på Scene 2, barokkmusikk i ekte engelsk pubstil, som tidligere har gjort lykke i blant annet London. Ensemblet gir denne beskrivelsen av en typisk Alehouse Session: «Der drikkes det øl mens generalbassen går, og musikerne bryter ut i heftig dans eller bokser hverandre i ansiktet! Resultatet er en spennende konvergens av musikere, sangere og dansere på scenen, med instrumentalister som danser, og dansere som synger, musikere som flokker seg rundt og holder med sangerne osv.»

Bjarte Eike er musikalsk ansvarlig for alle tre produksjonene og har til og med utviklet et nytt instrument for anledningen. Sammen med komponist og musiker Jon Balke og utvikler Dag Henning Kalvøy, har Eike utviklet en «MultiTonar» der lyden fra instrumentene fanges opp, bearbeides og sendes ut fra høyttalere på forskjellige steder i salen i tilfeldig rekkefølge, tonehøyde og omfang.

Bjarte Eike og Barokksolistene vant nylig den prestisjetunge tyske prisen OPUS KLASSIK, en avgjørelse vår anmelder sikkert ville sluttet seg til: Han ga ensemblet en sekser da han anmeldte CDen The Alehouse Sessions.

Hele programmet for Barokkfest i Operaen finner du her.

En typisk Alehouse Session. cop Barokksolistene

Toppfoto: En prøvesituasjon med Barokksolister og dansere. cop. Barokksolistene