Til innholdet

SKOLEKONSERTER MED LEKEN SAMTIDSMUSIKK

Publisert: 16.09.2019Big Suits Tiny Trio, er et ensemble bestående av tre jenter som for tiden er på turné med Den Kulturelle Skolesekken i Bergensområdet. Med seg har de to bestillingsverk, skrevet spesielt for turneen, av komponistene Knut Vaage og Glenn Erik Haugland. Utgangspunkt for prosjektet er leketøyspiano og komponistene har følgelig gitt verkene titlene henholdsvis Leik og Alvor.

Målgruppen er 5. til 7. klasse og ensemblet opplever at barn av i dag har et helt annet forhold til dette tonespråket enn det som er vanlig blant lærerne og eldre generasjoner. Barna forstår ofte kodene til den nye musikken bedre.

– Det ser ut som at samtidsmusikken har endelig funnet sitt naturlig publikum, uttaler Inger Kristine Riber, som trakterer leketøyspiano i ensemblet, som ellers består av Anne Goro Tronsmo Haugland på kvartfiolin og Carmen Boveda på halvcello.

I morgen, 17. september får Florvåg skole på Askøy besøk av Big Suits Tiny Trio sammen med de to komponistene.

Mer om prosjektet finner du her.

Toppfoto: Big Suits Tiny Trio med komponister. F.v. Glenn Erik Haugland, Inger Kristine Riber, Knut Vaage, Anne Goro Tronsmo Haugland og Carmen Boveda.