Til innholdet

SOLISTKORET PÅ ØSTLANDSTURNÉ

Publisert: 20.09.2019Det Norske Solistkor slår på stortrommen når Brahms’ Requiem fremføres i månedsskiftet oktober/november i Hamar, Sandefjord, Fredrikstad og Oslo. Med seg har de solistene Camilla Tilling og Markus Eiche. Sistnevnte var nylig Lise Davidsens motspiller under festspillene i Bayreuth.

Den svenske sopranen Camilla Tilling gjester jevnlig verdens store konsert- og operascener. Hun har nylig gjestet Concertgebouw i Amsterdam, Los Angeles Philharmonic, Orchestre de Paris, London Symphony Orchestra og Kungliga Filharmonikerna i Stockholm. Hun har også deltatt i Peter Sellars iscenesettelser av Bachs pasjoner med Berlinerfilharmonikerne under ledelse av Sir Simon Rattle.

Den anerkjente barytonen Markus Eiche har hatt kontrakter med Wien Staatsoper og den bayerske statsoperaen i München i mange år. På Bayreuth-festivalen i år sang han rollen som Wolfram i ny-produksjonen av Tannhaüser i samspill med blant andre Lise Davidsen. Han gjester jevnlig de store operahusene i verden, som Teatro alla Scala Milano, Komische Oper Berlin, Deutsche Staatsoper Unter den Linden Berlin og Staatsoper Stuttgart. I inneværende år har han også oppdrag på Metropolitan Opera i New York.

Orkesteret er sammensatt av Ensemble Allegria og Det Norske Blåseensemble, og dirigent er Grete Pedersen

Konserter:
Hamar domkirke onsdag 30. oktober
Sandefjord kirke torsdag 31. oktober
Fredrikstad domkirke lørdag 2. november
Universitetets aula søndag 3. november

For mer informasjon, se her.

Bilder: Camilla Tilling (Foto: Maria Östlin) og Eiche (Foto: Fujiami Fukimoto – utsnitt)