Til innholdet

SPENNING RUNDT SNEDRONNINGEN

Publisert: 04.10.2019Verdenspremieren på Hans Abrahamsens første opera, Snedronningen – en fri fortolkning av H.C. Andersens eventyr – har allerede på forhånd skapt stor internasjonal interesse. Anmeldere og journalister fra en rekke land har meldt sin ankomst til urpremieren, som finner sted 13. oktober i Den Kongelige Opera i København. Bayerische Staatsoper i München setter opp verket til våren, og The Guardian har nettopp vurdert et annet av Abrahamsens verker som det beste klassiske verk i det 21. århundre.

Det går bra for dansk opera og dansk klassisk musikk for tiden. Hans Abrahamsen er en av de fremste danske komponistene, og han oppføres over hele verden. Han fikk Léonie Sonnings Musikpris i 2019, og er i inneværende sesong Associate Artist ved Den Kongelige Opera.

Regissøren Francisco Negrin, kjent for flere suksessrike oppsetninger på Det Kongelige Teater, skaper i Abrahamsens verk en flerdimensjonal sanseopplevelse i samspill med den spanske duoen Playmodes’ arkitektoniske lysdesigns, som er visuell magi i verdensklasse.

Bilde: Fra oppsetningen Snedronningen. Foto: Per Morten Abrahamsen