Til innholdet

SPILLEMANN LOKKER I KØBENHAVN!

Publisert: 07.10.2019I øyeblikket går den skjellsettende og evig aktuelle musikalen Spillemann på taket blant annet i New York, London, Berlin og – København. Til våren skal den spilles i Trøndelag (regi Arne Fagerholt) og en rekke andre steder.

København-oppsetningen har nettopp hatt premiere i Daniel Bohrs regi på Det Ny Teater, og kritikkene er overveldende gode, med bare 5 stjerner på alle terninger. Bohr arbeidet i Norge i mange år, og var blant mye annet direktør for Festspillene i Bergen.

Musikalen, som på dansk heter Spillemand på en Takryg, handler om melkemannen Tevje som i tsartidens Russland forsøker å styre sitt og familiens liv. Verden er i oppbrudd og forandring, med Revolusjonen og grusomme pogromer i horisonten. Tevje er en hardt arbeidende mann, velsignet med syv døtre, og ingenting går som han har planlagt. Døtrene vil bestemme sin egen fremtid, Tevje er i skvis mellom kjærlighet til barna og lojalitet til den jødiske tradisjonen og troen. Han forsøker å balansere, men det er ikke lett å være spillemann på taket.

Politiken skriver: En prægtig opsætning, der både underholder og rører. Trods sit alvorlige anliggende er Spillemand på en Tagryg en meget, meget morsom forestilling. Tommy Kenter triumferer som mælkemand. AnnMari Max Hansen i et velsignet comeback.

Berlingske: Varm, vedkommende, vittig. Denne forestilling har et aktuelt budskab til alle.

Jyllands-Posten: En vidunderlig, tragisk, morsom og bevægende oplevelse. Fabelagtige danse, sjove dialoger og vidunderlig musik.

Bilde: Tommy Kenter som Tevye. Foto: Miklos Szabo