Til innholdet

SPLITTER NY RIGOLETTO

Publisert: 02.10.2019Regissør Ole Anders Tandberg har laget en ny Rigoletto, som får frem mørket og brutaliteten i Verdis mesterverk. Lørdag 5. oktober er det premiere på Den Norske Opera & Balletts hovedscene – med Yngve Søberg i tittelrollen.

– Det er en stor glede å kunne ønske velkommen til en ny produksjon i Ole Anders Tandbergs regi. Nå har han – sammen med sitt team, kostymedesigner Maria Geber og lysdesigner Ellen Ruge – skapt en helt ny Rigoletto, men også en ny verden for oss, sier operasjef Annilese Miskimmon.

Ole Anders Tandberg har gjort internasjonal suksess som operaregissør, med blant annet Wozzeck på Deutsche Oper Berlin og La bohème ved Opernhaus Zürich. I sin oppsetning av Rigoletto tar han publikum med inn i et røft mannsmiljø, der det lukter jakt, makt og våt mose. Mellom mørke furustammer går en stygg, pukkelrygget mann og bærer på en hemmelighet. Hjemme skjuler han en datter han elsker over alt på jord. Ute blant gutta prøver han å tøffe seg for å bli likt – særlig av sjefen sin, hertugen. Da Rigoletto skjønner at hertugen også forført datteren, begår han en forferdelig forbrytelse, som slår tilbake med voldsom kraft.

– Jeg er stolt av å kunne presentere en så sterk rollebesetning, med Yngve Søberg i spissen. Vår talentfulle baryton debuterte som Rigoletto i Firenze i fjor, og hadde også stor suksess i rollen under festivalen i Bregenz denne sommeren, sier operasjef Miskimmon. Den kvinnelige hovedrollen, Gilda, synges av Lina Johnson, Guenes Guerle er Sparafucile, og Zaza Gagua er Grev Monterone. Astrid Nordstad gjør rollen som Maddalena, Magnus Dorholt Kjeldal er Marullo og Eirik Grøtvedt er Borsa. Hertugen av Mantova synges av Mario Chang, mens Olga Sliepnova er Giovanna. Musikalsk leder er Keri-Lynn Wilson.

Bilde: Yngve Søberg som Rigoletto. Foto: Erik Berg