Til innholdet

SYMFONISK TEATERFORESTILLING I STAVANGER

Publisert: 27.03.2019The Mute er en symfonisk teaterforestilling, der Janove Ottesen har komponert musikken og Christian Eriksen er manusforfatter og skuespiller. Musikken fremføres av Stavanger Symfoniorkester med Janove Ottesen på klaver. I The Mute møter vi en eldre mann med en historie å fortelle, en kjærlighetshistorie om savn, anger, lengsel, håp og glede.

I 2015 inviterte Stavanger Symfoniorkester Christian Eriksen og Janove Ottesen til et unikt samarbeid. De ble utfordret til å skive en symfonisk stumforestilling på 70 minutter. The Mute er Janove Ottesens første symfoniske verk. Sammen med manusforfatter og mannlig hovedrolleinnehaver har han jobbet i nesten fire år med å ferdigstille verket som nå er premiereklart.

Underveis i prosessen er flere kommet til: Musikken er arrangert av Gisle Kverndokk, den kvinnelige hovedrollen gestaltes av Nina Ellen Ødegård og Arne Nøst har laget en storslått scenografi og skapt en særegen teaterscene i Fartein Valen-salen. Video- og lysdesign er ved Reidar Richardsen og Therese Markhus er koreograf. Med i teamet er også den walisiske, men Stavangervante dirigenten, Nick Davies.

Urfremførelsen finner sted 29. mars i Stavanger konserthus, og den spilles deretter på i alt seks forestillinger 30. mars, 5. og 6. april. For mer informasjon, se her.

Bilde: Christian Eriksen, Matias Kuoppala og Nina Ellen Ødegård i The Mute. Foto Arne Bru Haug, Moxey