Til innholdet

TAKK FOR NÅ MIGUEL HARTH-BEDOYA!

Publisert: 10.02.2020Et musikalsk eventyr er snart over for Kringkastingsorkesteret, når deres peruanske maestro, Miguel Harth-Bedoya, etter en turné til Spania i april, takker for følget. 13. februar har han sin siste Oslo-konsert som sjefdirigent i Universitetets aula, med det unge fiolintalentet Johan Dalene som solist.

For KORK har det vært spennende år fra Harth-Bedoya tiltrådte som sjefdirigent høsten 2013. Han har fornyet repertoaret i norske konsertsaler, ikke minst med sitt prosjekt Caminos del Inka, med ny og gammel musikk fra hele Sør-Amerika. Mye av denne musikken er også blitt inn¬spilt på plate. Det gjelder også norsk musikk, som alltid har stått høyt på repertoarlisten i de seks årene Harth-Bedoya har vært sjefdirigent.

KORK og Harth-Bedoya har bestemt seg for å gi en sprudlende avslutning i Aulaen, sammen med Johan Dalene, som blant annet vant Carl Nielsen-konkurransen i 2019. Her får han vist seg i to forskjellige uttrykk for de reisendes musikk: Ravels Tzigane og Sarasates Zigeunerweisen. Konserten åpner med Hindemiths symfoni Mathis de Maler og avsluttes med Dvořáks 7. symfoni.

For mer informasjon om konserten, se her.

Bilde: Miguel Harth-Bedoya. Foto: Michal Novak