Til innholdet

TUP – MUSIKKHØGSKOLENS UNGE TALENTER

Publisert: 26.11.2019Når norske musikere hevder seg godt, er det resultatet av en langsiktig satsing, som starter lenge før de unge musikerne søker seg inn på musikkutdanningsinstitusjonene. Deres utvikling kan også publikum følge med på: På Norges musikkhøgskole kan man 30. november oppleve Talentutviklingsprogrammet TUPs julekonsert.

Musikkhøgskolen har to talentutviklingsprogrammer: Talentutviklingsprogrammet TUP gis til ungdom mellom 13 og 19 år med et høyt nivå på sitt hovedinstrument. Programmet er en del av et nasjonalt talentutviklingsprogram, og man kan søke på alle instrumenter innenfor sjangrene klassisk, folkemusikk og jazz. I tillegg er det et eget tilbud for direksjon og komposisjon. Undervisningen kommer i tillegg til den musikkopplæring eleven får i kulturskole eller videregående skole. og foregår på samlinger i Oslo. Det er hovedsakelig lærere fra NMH som underviser på samlingene finner sted på musikkhøgskolen og elevene får 12 undervisningstimer à 45 minutter pr. skoleår. I tillegg har NMH programmet Unge musikere som følger TUP-programmet, men i tillegg tilbyr ukentlig undervisning på hovedinstrument, i alt 29 timer à 60 minutter i året. Elevene rekrutteres regionalt, og TUP samarbeider også med organisasjonen Ung Musikk (https://www.ungmusikk.no/) om mesterklasser og konserter rundt om i landet. I tillegg får elevene delta i samspill, kammermusikk og konsertdeltakelse, undervisning i gehør og musikkteori, tematimer/valgfag/seminarer og symfoniorkesterprosjekter (for elever på orkesterinstrumenter). TUP samarbeider også med eksterne aktører om konserter, samspill og festivaldeltakelse for elevene.

Julekonserten 30. november viser resultatene av høstens arbeid med de unge musikerne. Her presenteres et vidt spekter av soloverker, kammermusikk, jazz og improvisasjon, og Griegs Holbergsuite med TUPs Kammerorkester. En fin anledning til å oppleve neste generasjons toppmusikere!

For mer informasjon om konserten, se her.

Bilde: TUP-deltakere i aksjon. Foto: Paal Audestad.