Til innholdet

UNGE DANSERE TJUVSTARTER MIDTSOMMERNATTEN

Publisert: 03.05.2019Over 100 glade dansere i alderen 8–16 står på scenen når Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett inviterer til sin årlige elevforestilling fra 7. til 10. mai. Her oppsummerer de unge danserne skoleåret ved å vise nye koreografier innen klassisk ballett, moderne dans og karakterdans.

I år byr elevforestillingen på en helt ny versjon av En midtsommernattsdrøm, en vakker og magisk eventyrballett, der 40 av danserne er med. Det er krevende og derfor sjelden det skapes lengre og helt nye koreografier til elevforestillingen, men i år ble oppgaven gitt til Nasjonalballettens danser Lucas Lima, som har koreografert verket i samarbeid med Gro Gudim, Sandra Wiesner og Kumiko Hayakawa.

Et annet høydepunkt er talentet Selma Smith Kvalvaag (15), som viser en moderne solo som hun vant publikumsprisen med i Den nordisk-baltiske ballettkonkurransen i Falun tidligere dette året. Det blir ellers fargerike og energiske fellesnumre fra de yngre elevene og imponerende soloinnslag fra de eldste.

– Ved siden av å delta i Nøtteknekkeren til jul, er dette årets høydepunkt for mange av elevene våre. Barna har jobbet i måneder med å finpusse innslagene og gleder seg til å vise hva de kan. Elevforestillingen er en fest for hele Ballettskolen, sier ballettskolesjef Knut Breder.

For mer informasjon se her.

Foto: Jörg Wiesner / Den Norske Opera & Ballett.