Til innholdet

UNGE PIANISTER FIKK PRIVATUNDERVISNING AV ANDSNES

Publisert: 09.05.2018De unge pianistene Kei Solvang (16) og Tyra Fosheim Eide (15) fra Bergen fikk en opplevelse for livet tirsdag formiddag. Da deltok de på Morgendagens Helter Mestermøte i Grieghallen, hvor de fikk privatundervisning av Leif Ove Andsnes. I løpet av undervisningen fikk de en rekke tips om hva de må øve på for å bli bedre pianister. Det var første gang Tyra møtte Andsnes, mens Kei deltok på tilsvarende Mestermøte i fjor. Begge jentene ser nå frem til å spille under De Unges Festspill den 30. mai.

– Det var veldig inspirerende å lære av Leif Ove. Han var veldig konkret i tilbakemeldingene sine og vi sitter igjen med en god følelse. Det er tross alt ikke hver dag man kan får privatundervisning av en verdenskjent pianist, forteller Bergensjentene.

– Kei og Tyra er to gode eksempler på den store tilveksten av talenter innenfor klassisk musikk. Jeg husker selv at slike møter betydde mye for min egen utvikling som ung pianist. Nå er rollene snudd om, og jeg håper at Kei og Tyra fortsetter å spille piano i årene fremover, sier Leif Ove Andsnes som er ambassadør for Statoil Morgendagens Helter..

– Både Kei og Tyra ble spesielt invitert ettersom de har vist en imponerende stå-på-vilje og læringslyst i flere år. Disse kvalitetene kjenner vi igjen hos flere av Norges største talenter, på tvers av idrett, kultur og realfag. Vi håper og tror at dette møtet kan bidra til at de fortsetter den gode utviklingen, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Statoil Morgendagens Helter. Mestermøte arrangeres i samarbeid mellom Statoil Morgendagens Helter og Festspillene i Bergen.

Stort engasjement når Leif Ove Andsnes underviser Kei Solvang.TOPPFOTO: Kei Solvang, Leif Ove Andsnes og Tyra Fosheim Eide. Begge fotos: Statoil Morgendagens Helter.