Til innholdet

URANIENBORG VOKALENSEMBLE TIL TOPPS

Publisert: 30.08.2017Det Oslo-baserte koret Uranienborg Vokalensemble vant to av tre obligatoriske klasser i det tradisjonsrike mesterskapet i korsang i Arezzo, Italia. Koret tok førsteprisen i klassene for henholdsvis sakralmusikk og obligatorisk program. I den siste klassen, profanmusikk, sang koret seg til andrepremie.

– Vi er veldig glade og stolte. Det har spesielt vært moro å kunne vise frem nyere, norsk kormusikk i en slik internasjonal sammenheng, sier dirigent Elisabeth Holte.

Uranienborg mottok også en spesialpris for beste tolkning av moderne musikk. Blant komponistene som ble fremført var Torbjørn Dyrud (f. 1974), Gjermund Larsen (f. 1981) og Knut Nystedt (1915-2014).

Den internasjonale konkurransen «Guido d’Arezzo» regnes som en av de mest prestisjetunge møteplassene for kormusikk i Europa. Kor fra hele verden deltar etter en omfattende kvalifiseringsprosess. Årets konkurranse var den 65. i rekken. Mesterskapets navn er hentet fra Guido d’Arezzo, som regnes som det moderne notesystemets far.

Uranienborg Vokalensemble ble dannet for 15 år siden, og er tilknyttet Uranienborg kirke i Oslo. I 2016 ble koret nominert til Grammy for sin plate Himmelrand.

Foto: Erlend Berge