Til innholdet

URPREMIERE PÅ KVERNDOKK-MUSIKAL I LINZ

Publisert: 09.03.2020Det skjer mye med musikal-parhestene Gisle Kverndokk og Øystein Wiik for tiden, spesielt i tyskspråklige områder: Ikke før var Rosens navn urfremført i Erfurt i august 2019, måtte neste musikal ferdigstilles, Fanny og Alexander – basert på Ingmar Bergmans film. Denne er bestilt av Landestheater Linz, som hadde stor suksess med de same opphavsmenns musikalversjon av Jorden rundt på 80 dager i 2016: Oppsetningen tok med seg det meste som var av priser under Deutsche Musikal Theater Preis i 2017. Urfremførelsen av Fanny og Alexander finner sted 4. april. (For mer informasjon, se her).

To dager før det, har deres musikal Vincent van Gogh premiere på Musical Frühling Gmunden i Østerrike. Stykket hadde premiere i 2001 og har siden vært fremført flere ganger i Tyskland. Tittelrollen spilles av norske Yngve Gåsøy Romdal, som hadde en hovedrolle i Rosens navn. Frühling Gmunden satte forøvrig opp Kverndokk og Wiiks musikal Sofies Verden i 2017. Og som om ikke det er nok, får Rosens navn sin 2. oppsetning på Luisenburg Festspiele i Wunsiedel i Tyskland. Premieren – på en amfiscene med 2000 sitteplasser inne en skog – finner sted 12. juni.

Her hjemme på bjerget blir det også mulighet for å oppleve musikkdramatikk av Gisle Kverndokk. Den Norske Opera & Ballett har den 23. april nypremiere på barneoperaen Purriot og den forsvunne bronsehesten, som vant fjorårets Musikkritikerpris. Og Bårdar Akademiet presenterer 15. og 16. mai Kverndokk og Aksel-Otto Bulls kammermusikal Ruth Maier på avslutningsforestillingen til 3.klasse. Denne er basert på Ruth Maiers dagbok av Jan Erik Vold og har til nå bare vært fremført i USA.

Bilde: Gisle Kverndokk. Foto: Svein Finneide