Til innholdet

Visste du at…

Svetlana Aksenova som Tosca og Daniel Johansson som Cavaradossi. Foto: Erik Berg, DNOB

Calixto Bieitos premiere på Puccinis Tosca på Den Norske Opera & Ballett søndag 11. juni, ble møtt med både ovasjoner og buing? Tirsdag 20. juni kl 19.30 kan du bedømme den selv, hjemme i sofaen. Da sendes den direkte på The Opera Platform. Hvis du ønsker litt fellesskap om opplevelsen, blir operaen samtidig vist gratis på storskjerm på Operataket i Oslo.


plateselskapet King’s College, Cambridge utgir en CD med cellisten Guy Johnson? Den markerer 300-jubileet til hans Tecchler cello, som han har hatt å de siste ti årene. Siden celloen kom fra Roma feiret han jubileet med å gjøre innspillingen der med Respighis Adagio con variazioni – etter først å ha brukt den på en innspilling av norske Ola Gjeilos O Magnum Mysterium med Choir of King’s College.


førsteprisvinner i årets Queen Elizabeth Cello Competition er Victor Julien-Laferrière? Andre- og tredjepris gikk til henholdsvis Yuya Okamoto og Santiago Cañon-Valencia. De tre blir å høre på avslutningskonserten i Brussel 15. juni. Alle konkurransens deltakere kan man bli kjent med her.


JONATHAN ROOZEMAN

den finsk/nederlandske cellisten Jonathan Roozeman har signert kontrakt med HarrisonParrott? Roozeman har allerede opparbeidet seg en betydelig karriere som solist med Det finske radioorkesteret, orkesteret ved Mariinsky-teateret, St. Petersburg Filharmoniske Orkester, Tokyo New City ORchestra og dirigenter som Valery Gergiev, Sakari Oramo and Osmo Vänskä. I sommer blir han blant annet å høre på White Night i St. Petersburg og Schleswig-Holstein-festivalen.


det kanadiske ARC Ensemble (Artists of The Royal Conservatory) har spesialisert seg på å fremføre musikk som er gått tapt pga politisk undertrykkelse? 2. juni slapp de en CD med musikk av den polsk-franske komponisten Szymon Laks (1901-1983), verk som aldri har vært spilt inn før.