Til innholdet

YNGVE SØBERG TIL IMG ARTSITS

Publisert: 23.01.2020Barytonen Yngve André Skollerud Søberg inngår kontrakt med det anerkjente managementet IMG, der han skal ha den kanadiske sopranen Ashley Thouret som manager. Bare to andre norske musikere er representert av IMG: Leif Ove Andsnes og Tine Thing Helseth. Av andre sangere på managementets liste kan nevnes Renée Fleming og Kiri Te Kanawa. Det er med andre ord et celebert selskap Søberg nå går inn i.

I sin pressemelding legger IMG spesielt vekt på Søbergs tolkninger av tittelrollen i Rigoletto på Opera di Firenze, i Oslo, og på festspillene i Bregenz sist sommer, der han blant annet fikk følgende omtale i avisen Giornale: «Den norske barytonen Yngve Søberg presenterer sin store stemme, unike musikalitet og utmerkede tilnærming til karakteren Rigoletto … Hans vokale omfang får oss til å huske hvordan en virkelig Rigoletto skal lyde. Jeg er overbevist … dette kommer til å vise seg som en av de mest imponerende og fullstendige Rigoletto-fremførelsene i operaverdenen.»

– Jeg er så spent på å komme inn i den legendariske listen til IMG Artists. Ashley Thouret har en dyp forståelse for sangere og kunstformen, og jeg ser frem til et langvarig samarbeid med henne. Jeg er glad for at vi har funnet hverandre på dette tidspunkt i karrieren min. Timingen kunne ikke vært bedre! sier en lykkelig Yngve Søberg.

Bilde: Yngve Søberg som Rigoletto på Den Norske Opera & Ballett. Foto: Erik Berg/DNOB